fbpx
Leefstijl- en vitaliteitscoach

Over MIJ

‘Veel mensen komen naar coaching in de overtuiging dat de coach een soort verlicht wezen is die zelf als zijn problemen heeft opgelost. Maar dat is niet het geval. Een betere vergelijking is dat jij jouw berg aan het beklimmen bent en ik de mijne. Vanaf mijn plek op mijn berg zie ik dingen op jouw berg die jij moeilijker kunt zien. Ik zie dat je soms een ander pad kunt inslaan of dat je jouw pikhouweel ander kunt gebruiken. Het zou een vergissing zijn om te denken dat ik de top van mijn berg al heb bereikt. Ik ben nog steeds aan het klimmen, ik maak fouten en daar leer ik van. Kortom, ieder beklimt zijn berg en daar komt geen einde aan. Hoe ver een mens ook klimt, er is altijd meer berg om te beklimmen. Daarom is het beter om de reis zoveel mogelijk de waarderen. Dat is waar het bij coaching om gaat. ‘

IK ben Sandra ter Horst en kan jou helpen om je doelen te halen en weer dichter bij jezelf te komen.

Een aantal jaren geleden ben ik op een kruispunt in mijn leven gekomen. Ik zat niet lekker in mijn vel, zat in een relatie waar ik niet gelukkig van werd, voelde me moe, futloos, onzeker, altijd aan het rennen en vliegen. Ik had overgewicht, hing voornamelijk op de bank, geen energie, geen motivatie, stress…

Ik werkte als Facilitair manager bij een grote welzijnsorganisatie, maakte veel uren, de druk was hoog, ik liep op mijn tenen. Ik was moe, opgebrand, had er geen plezier meer in en liep constant tegen mijzelf aan.

Het moet anders….maar hoe?

Veel googlen, lezen, zelfinzichten en vallen en opstaan heeft mij geleid tot waar ik nu sta. 10 kilo lichter, een andere carrière, krachttraining als uitlaatklep. Een gezonde leefstijl, waarin de balans tussen gezin, werk, rust, ontspanning en energie centraal staan. Een stukje zelfkennis, keuzes maken en inzicht in waarom je de dingen doet die je doet, geeft richting waar je naartoe wilt. Het heeft veel tijd en energie gekost om uit te vinden wat nou echt belangrijk voor mij is en wat mijn gedrag en keuzes die ik maak voor invloed hebben in mijn leven. Het zijn nog dagelijkse dingen waar ik bewust bij stil moet staan.
Waar word IK nu écht gelukkig van? Naar welke kernwaarden wil ik leven zodat ik het dichtste bij mijzelf kan blijven? Hoe kan ik mijn leven zo inrichten dat ik dingen doe waar IK blij van word?

Het is niet altijd makkelijk om uit te vinden wat je écht wilt. Vaak lopen we maar door, in hetzelfde rondje. Je weet dat het anders moet, kan, wil…maar hoe? Soms heb je een spiegel nodig, een andere blik, andere gedachtegang om uit je patronen te komen. Die patronen die je tegenhouden om nu echt eens af te gaan vallen, te gaan sporten, die baan op te zeggen en te gaan doen wat je écht wilt. Of meer voor jezelf te gaan kiezen, nee te gaan zeggen, minder schuldig te voelen, meer rust te vinden.

Ik heb mijzelf omgeschoold tot Leefstijl- en vitaliteitscoach zodat ik vanuit mijn eigen ervaringen en mijn opleiding jou kan bij staan om ook je eigen keuzes te kunnen maken.

Je bent nooit uitgeleerd en dat geldt voor mij zoals ieder ander. Elke beslissing die je maakt, de gewoontes die je hebt, de dagelijkse uitdagingen die je tegenkomt. Het zijn allemaal wegen die jouw leven inrichten.
Als je je bewust bent van de verschillende paden die je kunt bewandelen, kun je je leven inrichten zoals JIJ het wil. Ik kan je helpen om die zoektocht wat korter en behapbaar te maken door mijn ervaringen en kennis met jou te delen.

Ik garandeer je geen gelukkig leven…maar wel een gelukkiger en vooral vitaler leven waarin je bewuster je keuzes kunt maken.

Coaching

Wat doen WIJ dan eigenlijk…?

WIJ gaan kijken naar jouw eigen regie; neem jij zelf verantwoordelijkheid voor jouw leven, je gezondheid, je keuzes?

Goed zorgen voor jezelf betekend fysiek gezond zijn. Met de juiste voeding, beweging, slaap, rust, gezond lichaamsgewicht voelen we ons energieker, sterker.
Als je fysiek uit balans bent, dan kun je de rest van je leven ook minder goed aan. Andersom geldt hetzelfde, indien je mentaal niet goed in je vel zit, hoe kun je dan goed voor je eigen fysiek zorgen? Deze twee gaan hand in hand.
Ben jij fysiek en mentaal in balans, dan zorg je beter voor jezelf en heb je de energie om aan je doelen te werken.

Ben jij in staat doelen te stellen, jezelf te motiveren, prioriteit te geven aan je eigen geluk? JIJ kunt bepalen hoe jij in het leven staat.

De enige randvoorwaarde is dat JIJ het ook écht wilt.

JIJ bent JIJ… Wat maakt jou uniek en dat JIJ jezelf kunt zijn? Waar wordt JIJ blij van? Wat is belangrijk in jouw leven?
Ben JIJ jezelf op je werk, thuis, bij je vrienden? Wat is jouw missie in je leven? Waar wordt JIJ gelukkig van?
Zingeving en je eigen identiteit maken jou uniek en geven je de zin in het leven om je hart te volgen en te doen waar JIJ gelukkig van wordt.
WIJ gaan op zoek naar wat jouw doel is in je leven en JIJ gaat naar dat doel toewerken.

Wat houdt je tegen? Wat zijn jouw ‘beren op de weg’, jouw gedachten die je belemmeren keuzes te maken, voor jezelf te zorgen, nee te zeggen, af te vallen?
WIJ gaan op zoek naar de angsten, overtuigingen, beweegredenen waarom je niet de juiste keuzes voor jezelf maakt of durft te nemen.
Met zelfvertrouwen de kleine en grote uitdagingen in het leven aangaan.

Emoties spelen een grote rol in ons leven. Stop jij ze weg? Mogen ze niet gezien worden? Laat jij alles los, maar toch eigenlijk niet?
Ben je een emotie-eter? Hoe ga jij om met emoties en waarom heeft je huidige tactiek je niet gebracht wat je nodig hebt?
Hoe ga je om met emoties van anderen? Cijfer jij jezelf weg? Ontvang je kritiek of komt het enorm binnen? Durf je hulp te vragen, nee te zeggen?
Zorg je alleen voor anderen, maar niet voor jezelf?
Vanaf onze jeugd leren we bepaalde mechanismes om met emoties om te gaan. We gaan niet graven in het verleden, maar wel kijken wat er werkt en wat niet, in het nú.
Hoe kun je je eigen kracht ten goede van jezelf gebruiken?

WIJ gaan praktisch aan de slag, met opdrachten, uitdagingen, oefeningen, gesprekken. Het is een praktische manier van jezelf ontwikkelen en je doelen te bepalen.
Daar werken we naartoe, concreet en zonder omwegen.

Neem contact met mij op!