fbpx
Leefstijl- en vitaliteitscoach

Leefstijl verandering

Leefstijl verandering …meer dan afvallen en gezond eten.

Leefstijl richt zich op het totaalbeeld van leefstijl en vitaliteit, waaronder gezonde voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en zingeving valt. Zowel fysiek als mentaal je fit en vitaal voelen, waardoor je sterk in het leven staat, je energiek voelt, je gezonde keuzes kunt maken zowel op fysieke als emotionele vlakken. Het gaat dus niet alleen maar om afvallen, gezond eten en bewegen, maar het totaal aan leefstijl waar jij je in bevindt. Je kunt nog zo slank zijn, of veel sporten of veel vrienden hebben, als jij niet gelukkig bent in je relatie, in je werk, geen ‘nee’ kunt zeggen, altijd voor anderen zorgt en niet voor jezelf, dan vind je de balans niet die je zoekt en blijf je vermoeid, zoekend, uit balans.

Je kunt dus bij een leefstijlcoach terecht om fysiek beter in je vel te voelen: afvallen, meer energie, aankomen, fitter worden, minder stress ervaren.

Op emotioneel gebied biedt ik coaching op: zingeving, emotie, gedachten, stress, burnout, angst voor het onbekende, keuzes maken, enz.

Heb jij het gevoel dat je ‘vastloopt’ in je leven, dat je niet weet waar je moet beginnen? Leefstijlcoaching kan je helpen.

Afvallen en leefstijl

Als je bij mij komt met het doel om af te vallen geef ik je handvatten en tools om je doel te bereiken. In eerste instantie krijg je informatie over wat is gezond, wat kan ik veranderen, hoe pak ik dat aan? Heel praktisch, met kleine stappen, helder en overzichtelijk. We gaan dus niet ‘op dieet’, niet crashen en je zult niet binnen no time 10 kilo kwijt zijn, sorry… Voor de één zal het sneller gaan, voor de ander duurt het wat langer.

Dát is leefstijlverandering. Het is geen sprint, het is een marathon. Een sprint doe je met een dieet, waarbij je snel je doelen bereikt en…ook weer loslaat… Het welbekende jojo-effect. Met diëten, weekmenu’s en alle andere soorten manieren die je al geprobeerd hebt om af te vallen, leer je vaak helemaal niets. Je hebt een trucje aangeleerd om kilo’s kwijt te raken en dat is het.

Een leefstijlverandering is veel meer dan een trucje. Het is ook hard werken…maar met een doel voor het leven. Leefstijlverandering gaat daarom stap voor stap, op jouw tempo. Eerst patronen doorbreken en gewoontes veranderen, dan aanpassen, vallen, opstaan en de volgende stap nemen. Dit kost tijd, energie en welwillendheid, om voor eens en voor altijd je leven om te gooien! Het resultaat is blijvend en zal je helpen om de rest van je leven beter in je vel te zitten, keuzes te maken en je fitter en energieker te gaan voelen!

Afvallen zelf is dan wellicht niet eens meer het doel, maar je beter voelen!

WIJ gaan voor haalbare doelen, stap voor stap.

Naast de praktische informatie gaan we zoeken naar jouw beweegredenen, je interne motivatie. Je hebt vast al vaker pogingen gedaan en die zijn mislukt…anders zou je niet op mijn site gekomen zijn. Wat is de reden dat je niet vol kunt houden of dat je terugvalt in je oude gewoonten? Wat houdt je tegen? Waar loop je vast? Is het puur gemis aan kennis of is er meer aan de hand? Stress bijvoorbeeld kan een enorme factor. Heb je zwaar overgewicht? Dan is het gewoon heel erg lastig om in beweging te komen en jezelf te motiveren.

Je hebt intrinsieke, ofwel interne motivatie nodig om doelen te behalen. Niet voor de korte termijn, maar voor je leven… ‘Ik wil slank zijn’ is geen doel op zich. Het is niet de échte motivatie. Wat maakt het dat je slank wilt zijn, hoe wil je daar komen, wat heb je ervoor nodig? Waar haal je jouw interne motivatie vandaan om ‘slank te zijn’? Wat is slank voor jou, wat wil je ermee bereiken, waarom wil je dat?

Hoe ver je hierin wilt gaan, dat is aan jou. Soms ligt het voor de hand, zonder dat je zelf in de gaten hebt dat de oplossing heel dichtbij ligt. Soms moeten we wat harder werken om de reden te achterhalen waarom je je doel (nog) niet hebt bereikt.

Heb je vragen? Bel mij gerust of stuur een email.

Sandra ter Horst
Leefstijlcoach Waddinxveen